La Mútua vol ampliar fins a 40 els pisos amb serveis compartits

Els beneficis de l'últim any de l'entitat asseguradora i assistencial, de 747.000 euros, permeten encarar amb confiança la iniciativa

Societat

Jaume Bages, president, i Josep Rius, director general de la Mútua
Jaume Bages, president, i Josep Rius, director general de la Mútua

La Mútua de Granollers ha presentat formalment als socis el projecte d'apartaments per a gent gran amb serveis compartits que es preveu construir a l'edifici de l'antic Montepío de Conductors, al carrer Mare de Déu de Núria. De fet, aquest és el projecte més important de l'entitat asseguradora i assistencial per al 2022 i el 2023.

Actualment, l'edifici fa uns 1.900 metres quadrats, fet que permetria habilitar-hi uns 30 apartaments. L'objectiu, però, és poder ampliar l'edificabilitat i la capacitat de l'edifici, de manera que puguin arribar a adequar-se fins a 40 pisos. "Ara estem acabant de tramitar la documentació de la modificació urbanística que hauria de permetre l'ampliació, i si tot va bé començarem les obres els pròxims mesos", deia el president de La Mútua, Jaume Bages, qui recordava que el projecte ja va fer un pas molt important l'any passat amb la compra, per 2,1 milions d'euros, de l'edifici del carrer Mare de Déu de Núria.

L'arquitecte Antoni Codina, del despatx local Codina-Prat-Valls, amb seu al carrer Barcelona, explicava que "seran apartaments d'uns 40 metres quadrats amb una habitació, sala d'estar amb cuina oberta i un bany adaptat". Cada apartament estarà pensat per a una o dues persones, tot i que alguns també tindran una altra habitació auxiliar per qui necessiti un suport extra.

A banda dels espais particulars també hi haurà estances i serveis comuns per facilitar la socialització, la cura de la salut i les activitats de lleure. Seran, per exemple, una cuina i sala de restauració, espais d'estada, biblioteca i una infermeria i zona de rehabilitació. "Estem en un moment en què l'envelliment s'allarga molt en els anys, i cal donar una cobertura de qualitat a aquesta necessitat de la població", deia. D'altra banda, La Mútua també preveu ampliar els espais i serveis al CEMAV i transformar l'actual sala de juntes en un espai sanitari on pugui haver-hi una nova ressonància magnètica.

Benefici de 747.500 euros

La Mútua va tancar el 2021 amb uns actius de 21,9 milions d'euros, un patrimoni net de 17,5 milions i un benefici net de l'exercici de 747.528 euros. A grans trets, la Mútua manté la mateixa tendència dels últims anys, "amb importants beneficis, també de les empreses vinculades, com el CEMAV, i les societats on participem", destacava el president, Jaume Bages. "Això ens ha permès mantenir els descomptes per a la gent gran i congelar les tarifes dels serveis per al 2022".

En l'assemblea també es va aprovar la gestió de la junta directiva i el pressupost per al 2022, sobre el qual es calcula un benefici net d'uns 750.000 euros. Pel que fa als socis, l'últim any han augmentat lleugerament les pòlisses d'assegurances (+149), fins a les 16.320 persones. Els serveis mèdics han augmentat en gairebé 1.700 hores a l'any, i el personal administratiu en gairebé 6.000 hores a l'any.

Altres xifres que demostren la vitalitat de la Mútua són les que fan referència a l'activitat ambulatòria de la Clínica del Carme i els centres assistencials propis, amb un total de 75.123 atencions, el 90% de les quals han estat presencials. Destaquen les consultes de traumatologia (13.055) i de medicina general (10.202) i obstetrícia i ginecologia (8.926). També s'han dut a terme gairebé 18.000 actes de rehabilitació i més de 14.000 anàlisis clíniques, i s'han atès 11.586 visites a Urgències.

Edicions locals